Lär känna Dynamo Pardubice

Publicerad: 2023-09-02
CHL
CHL tuffar vidare och vi står inför ett möte med Pardubice som gör en comeback i ligan. Lär känna det tjeckiska motståndet här.

Grundades: 1923
Inhemska guld: 6
Tidigare CHL-säsonger: 3
Arena: Enteria Arena (öppnade 1947, kapacitet 10 194)

Huvudtränaren Václav Varaďa om att möta Skellefteå AIK: 
– Ett svenskt lag med mycket tradition, historia och gedigen ungdomsutveckling. Vi förväntar oss bra kontroll av pucken, bra individuella spelarprestationer och pricksäkra speltaktiker. 

Tre stjärnor i laget: 
#23 Lukáš Sedlák:
Dynamos kapten som har 194 matcher i NHL på sitt CV. Efter en en sejour i NHL i början av förra säsongen kom han tillbaka till Dynamo och imponerade så pass att han blev utnämnd till säsongens bäste spelare. 

#22 Roman Will
Den tjeckiske målvakten, som gjort en säsong i Rögle, är rutinerad och välkänd på både nationell och internationell nivå. 2019 utsågs han till bäste målvakt i den tjeckiska ligan. Förra säsongen vann han 26 matcher och hade en räddningsprocent på 92,08%. 

#79 Tomáš Zohorna
Född och uppvuxen i Pardubice har den 35-årige forwarden gjort en comeback i Pardubice efter fem år utomlands i KHL och en säsong i Oskarshamn. Förra säsongen var han den mest poängproduktiva spelaren i truppen. Zohorna är rutinerad i landslagstruppen också och har bland annat spelat fyra VM och två OS. 

Kuriosa: 
- Med sin 100 år långa historia är klubben en av de mest framgångsrika och traditionella i Tjeckien.
- Pardubice har över tid ett av de högsta publiksnitten i Europa. Säsongen 22/23 låg det på 9047. 
- Efter varje vinst på hemmaplan kastar fans pepparkakor på isen. Detta är tradition, då stan är känd för sin produktion av pepparkakor. 

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS