Vinst i Jönköping efter drömmål av Pellikka

Publicerad: 2024-09-24

Skellefteå tog säsongens första trepoängare efter 3-1-seger borta mot HV71. Matchens främsta aktion var ett drömmål från Axel-Sandin Pellikka som gav Skellefteå en tvåmålsledning i slutet av den andra perioden.

Skellefteå tillät endast 14 skott mot eget mål och höll i taktpinnen under stora delar av matchen tack vare ett genomgående bra passningsspel och fin skridskoåkning.

Halvvägs in i matchen gjorde Max Lindholm 1-0 för Skellefteå, efter fin skymning framför mål av kedjekamraterna Pär Lindholm och Marcus Eriksson.

Med tre minuter kvar av andra perioden utökade Axel Sandin-Pellikka till 2-0 med en briljant mål där han elegant dansade runt sin bevakning på blålinjen och hittade plockhandskrysset bakom HV71-målvakten Hugo Alnefelt.

Martins Dzierkals kunde avsluta tillställningen med ett mål i öppen kasse, efter att HV71 krupit närmare med fem minuter kvar då man gjorde sitt enda mål för matchen.

Både Pontus Johansson och Marcus Eriksson noterades för sina första poäng i AIK-tröjan, med var sin assist.

I slutet av matchen tvingades backen Frans Haara utgå efter en olycklig kollision i eget sarghörn.

Precis som i föregående match ställde Skellefteå AIK upp med 12 spelare från egna led.