Här är vår nya Key Account Manager!

Publicerad: 2024-02-09
Skellefteå AIK
Anton Marklund, vårt senaste tillskott på marknadsavdelningen i föreningen, tillträdde i början av februari i den nyskapade rollen som Key Account Manager. Lär känna Anton och hans nya tjänst här.

Vem är du?
– Jag är 33 år och bor med min fru och våra två barn på Moröbacke. Mina intressen består av idrott i allmänhet och hockey i synnerhet. På fritiden försöker jag motionera en del, främst löpning.

Hur ser din bakgrund i klubben ut?
– Jag gick hockeygymnasiet här och spelade med J18 och J20 (2006/07 till 2009/10), sen var jag med som assisterande tränare i J20 säsongen 2011/12.

Hur ser din yrkesmässiga bakgrund ut?
– Jag har varit på Norrlandsbil sen våren 2013 och större delen av tiden varit säljare för Volkswagen transportbilar. Sista året har jag varit operativ chef på Europcar på Norrlandsbil.

Hur känns det att komma tillbaka till Skellefteå AIK?
– Att vara i föreningen och vara närmast det jag tycker är allra roligast var det som lockade mig att söka, så det känns väldigt roligt att vara här. Hockey är min sport, AIK är min förening. Jag dög inte riktigt till att bidra till föreningen med mitt spel, men nu kan jag bidra på annat sätt.

Vad är dina styrkor som säljare?
– Min styrka är nog relationsbyggandet. Den typen av säljande jag hållt på med när det gäller transportbilar är nästan uteslutande till företag, med många återkommande kunder. Det handlar mycket om att vårda de långsiktiga relationerna, vilket det också blir en stor del av jobbet här och det som jag ser som min främsta styrka. Skapa, vårda och förädla relationer.

Vad innebär din roll?
– Min huvudsakliga roll är egentligen att jobba med de 15 stora samarbetspartnerna föreningen har idag, med avtal, aktiviteter och allt vi gör tillsammans. Utveckla de relationerna och samarbetena. Jag kommer även jobba en del med loger, konferenser och matchvärdar och springa på en del snabba bollar utöver huvudsysslorna.

– Något som också bidrog till att jag tyckte att den här tjänsten lät spännande är det är en nyskapad roll som får utvecklas och växa fram med tiden. Att tillsammans med Håkan (Billing) och övriga gänget forma rollen, ta ett omtag med säljorganisationen och ta nästa steg tillsammans.

Vad ser du mest fram emot framöver?
– Närmast: CHL-guld. Lite längre fram är det SM-guld och att damerna går upp i SDHL. Däremellan ser jag fram emot alla kontakter och möten med samarbetspartners samt att växa och ta kliv tillsammans med föreningen.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS