Historisk seger i SDHL

Publicerad: 2024-09-15
SDHL
Skellefteå AIK besegrade Djurgården på bortaplan och tog därmed den första segern i SDHL.

Skellefteå AIK har nu spelat sin andra SDHL-match och har tagit sina tre första poäng. Matchens första period var jämn och den slutade 0-0.

Andra perioden började Skellefteå starkt. 7 minuter in i andra perioden sätter Ida Kuoppala sitt första mål för Skellefteå och matchen efter pass av Pozzi. Bara tre minuter efter första målet får Jensen friläge och sätter 0-2 med ett backhandskott. Direkt efter målet tar Djurgården Time-out men de kommer inte in i matchen under andra perioden.

Matchens tredje period bjöds på farliga lägen av båda lagen. Djurgården får hål på Skellefteås försvar 11 minuter in i perioden och sätter där 1-2. Djurgården fortsätter sätta press på Skellefteås försvar men Dahlgren är stabil. Djurgården plockar målvakten när det är 1,5 minut kvar men Skellefteå lyckas hålla de på utsidan och klarar av att försvara vinsten.