Inför Leksand - Skellefteå AIK

Publicerad: 2023-09-27
SHL
Truppen beger sig mot Dalarna för en drabbning med Leksand under torsdagkvällen. "De vann borta mot Linköping så de kommer nog hem med lite självförtroende. Det blir en tuff utmaning", säger Pierre Johnsson, som också förklarar vad som krävs för att åka hem med tre poäng i bagaget. Här hittar du all nödvändig information inför matchen.

Leksand - Skellefteå AIK

SHL
Torsdag 27 september kl 19.00
Tegera Arena

Tränarkommentar, Pierre Johnsson:
Hur ser du på Leksand som motståndare?
– Leksand har många skickliga spelare som vill spela i hög fart, det är ett individuellt bra lag. De har ofta skickliga PP:n och känns heta på hemmaplan. Det är ett bra lag vi möter som vann borta mot Linköping sist med 3-0 så de kommer nog hem med lite självförtroende och vill göra en bra match på hemmaplan imorgon. Det blir en tuff utmaning.

Vad ska vi göra för att ta tre poäng?
– Vi ska spela i ett högt tempo med fem gubbar tillsammans. Vi ska verkligen spela ihop som ett lag, jobba ner Leksand över 60 minuter och använda vår individuella skicklighet för att slå dem. 

TV/media:
• Matchen visas på kanalen TV4 Hockey samt på TV4 Play. Ta del av vårt erbjudande på TV4-abonnemang och spara 100 kr/mån samtidigt som du stöttar klubben med 350 kr. 
– Klicka här för att komma till TV-sändningen
Klicka här för att ta del av erbjudandet
• Matchen sänds i ljudformat via SportsCom. Ladda ner appen och lyssna för 69 kr/mån.
Klicka här för att komma till SportsCom

Övrigt: 
Matchstatistik hittar du här.
• Lineup och annan info om matchen får du via våra sociala medier:
– Instagram
– Facebook
– X

Maja Olsen
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS