En milstolpe för Skellefteå AIK Hockey

Publicerad: 2024-03-12
I lördags kvalificerade sig vårt damlag för SDHL efter en imponerande säsong. Det innebär att Skellefteå AIK Hockey har nått en ny och viktig milstolpe. Vi vill samtidigt påminna om att själva avancemanget utgör ett delmål – för oss är målet att vinna på högsta nivå, på vårt sätt.

När föreningen för sju år sedan inledde en ny satsning på vårt damlag var det med löftet att arbeta långsiktigt, där vi utifrån en stark förankring i bygden, skulle bygga upp en elitverksamhet som skulle kunna ta klivet upp till SDHL. Det är också så vi tagit steg för steg. Därför var det speciellt att på plats få fira segern tillsammans med laget i lördags: framgången betyder särskilt mycket när vi når den genom att arbeta på det sätt vi tror på.

Just det är också de avslutande kvalmatcherna med sina sena avgöranden fina kvitton på. Den hängivenhet som laget visade upp gjorde varje svartgult hjärta stolt.

När vi nu kliver upp till Damhockeyns finrum kommer vår verksamhet att testas på nya sätt. Spelarna vi möter är skickligare och föreningarna som vi tävlar mot håller alla en hög nivå på sin verksamhet. Det första steget för varje nykomling är att först etablera sig, men vi kommer inte att nöja oss när vi lyckats med det.

Vår målsättning är densamma i hela vår verksamhet och styrs av vår vision: vi ska tävla om SM-guld, i en fullsatt arena, med minst hälften av spelarna från egna led.

För att nå dit behöver vi bland annat stort engagemang kring föreningen och även spelarutveckling av högsta klass. Även ur de perspektiven är det viktigt att vi nu har ett lag i SDHL. Det breddar vår idrott och bidrar till att ännu fler tjejer och killar upptäcker vilken fantastisk sport ishockey är att vara en del av.

Inom en snar framtid kommer vi att påbörja arbetet som rör hur vi ska ta oss an nästa säsong på bästa sätt.

Men först ska vi fira – för det här var oerhört viktigt för oss som förening, för Skellefteå och för hela bygden!

Niclas Lundkvist, tf klubbdirektör

Skellefteå AIK Hockey

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS