Sent mål fällde AIK i Örnsköldsvik

Publicerad: 2024-10-19

Släkten var värst när Modo på lördagskvällen besegrade Skellefteå AIK på hemmais med 4-3. Matchvinnare blev Sebastian Ohlsson, som avgjorde med ett mål drygt två minuter före slutet. AIK:s
mål för kvällen gjordes av Oscar Lindberg, Pär Lindholm och Axel Sandin-Pellikka. Förlusten innebär att AIK nu ligger femma i SHL.

Efter en intensiv matchinledning med högt tempo tog Modo ledningen genom ett mål efter cirka 10 minuters spel. Kvitteringen kom snabbt, när Oscar Lindberg bara några byten senare styrde in ett skott från backen Pontus Johansson på ett elegant sätt.

Nästa mål dröjde till 14 minuter in på den andra perioden då David Rundblad gav Modo ledningen igen. Hans skott från blålinjen styrdes på ett AIK-ben och in bakom målvakten Linus Söderström. Målet kom efter att AIK inte hade lyckats utnyttja två powerplay-möjligheter.

Trots målet förändrades inte matchbilden nämnvärt, och spelet präglades av halvchanser åt båda håll. Återigen var det dock hemmalaget som hittade nätet, när de utökade till 3-1 med 90 sekunder kvar av andra perioden. Skellefteå var nära en reducering direkt efteråt, när Rasmus Bergqvist fick till ett bra avslut, men Modo-målvakten gjorde en fin plockhandskräddning.

Bara 17 sekunder in i sista perioden reducerade Pär Lindholm till 3-2 genom att styra in ett tyst skott från Jonathan Pudas vid blålinjen. AIK:s kvitteringsjakt fick ta 5 minuters paus när Rasmus Bergqvist åkte på matchstraff för cross-checking sex minuter in i perioden. Skellefteå visade dock klass i boxplay och hanterade 11 minuter i numerärt underläge under matchen.

Med sju minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Axel Sandin-Pellikka till 3-3 med sitt fjärde mål för säsongen. Assist till Pär Lindholm och Jonathan Pudas.

Men med drygt två minuter kvar av den tredje perioden avgjorde tidigare AIK-spelaren Sebastian Ohlsson för Modo, efter att hans skott blivit till ett hopslag med AIK-backen Oskar Nilsson, vilket ställde AIK-målvakten Linus Söderström.

Skellefteå tog ut målvakten i ett sista försök att jaga kvittering, men utan framgång.

Se all statistik från matchen på shl.se.