Inför & Info: HC Košice - Skellefteå AIK

Publicerad: 2023-10-09
CHL
I Slovakiska Košice hittar vi tisdagens CHL-motståndare. Regerande slovakiska mästare och deltagare för tredje gången i CHL: hitta all info om matchen & lär känna HC Košice bättre här.

HC Košice - Skellefteå AIK

CHL
Tisdag 10 oktober kl 17.30
Steel Aréna

TV/övrigt:
• Matchen visas på Viaplay. 
– Klicka här för att komma till TV-sändningen
Matchstatistik hittar du här.
• Lineup och annan info om matchen får du via våra sociala medier:
– Instagram
– Facebook

Om HC Košice

Grundades: 1962
Inhemska guld: 11
Tidigare CHL-säsonger: 3
Arena: Steel Aréna (öppnade 2006, kapacitet 8 347)

Huvudtränaren Dan Ceman om att möta Skellefteå AIK: 
– Skellefteå AIK är ett lag som år efter år inte ger bort någon tid med puck gratis. Som de flesta topplag i SHL är försvarets förmåga att spela under tryck och samtidigt ansluta sig till anfallet en stor utmaning för oss. Vi måste spela ett mycket enkelt spel och begränsa våra spelvändningar. Det är säkert att säga att de kommer att ha mer puckinnehav än vi så vi får inte ge dem några lätta chanser. Offensivt måste vi vara mycket effektiva på våra chanser.

Robert Ohlsson om att möta HC Košice: 
– De slovakiska mästarna kommer bli en utmaning att ta sig an. 

Tre stjärnor i laget: 
#28 Jens Olsson
38-årig svensk som blivit en grundpelare i lagets försvar. Olsson producerade näst mest poäng av backarna i laget förra säsongen (6+22), kom tvåa i ligans +/- och spelade samtliga 67 matcher. 

#84 Joona Jääskeläinen
Han anslöt till laget förra säsongen och har sedan dess blivit truppens främste målskytt med 24 fullträffar förra säsongen. Joona gjorde även mest mål i powerplay i hela slovakiska ligan. 

#91 Michal Chovan
"Chovy" är lagets kapten sedan tre säsonger tillbaka och stannade i klubben under pandemin trots bättre erbjudanden från andra håll. Han är en playmaker som spelar mycket powerplay och är alltid i toppen av ligans poängliga. 

Kuriosa: 
- Klubben har haft Eastern Slovakia Steel Factory som huvudsponsor sedan 1967. 

- Kosice har kopplingar till de senaste NHL-säsongerna genom de egna produkterna Juraj Slafkovský och Erik Černák. Slafkovský draftades i första rundan 2022 och Černák har vunnit två Stanley Cups med Tampa Bay Lightning. 

Se truppen här>>

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS