Pierre Johnsson inför JVM

Publicerad: 2023-12-22
Landslag
Lägret i Ängelholm innan JVM börjar lida mot sitt slut och igår spelades sista träningsmatchen. Det blev en förlust mot USA men ett väldigt nyttigt genrep inför vad som komma skall enligt Pierre Johnsson, som återfinns i ledarstaben hos juniorkronorna även i år. Vi ringde upp honom för att kolla läget efter lägret och status inför stundande mästerskap från ett tränarperspektiv.

Hur har lägret i Ängelholm varit?
– Jag tycker att det har gått bra. Det har varit intensiva dagar och vi har fått träna på det vi vill. Killarna har skött sig exemplariskt tycker jag, de är glada och muntra trots den hårda belastningen. Vi har haft bra dagar här i Ängelholm med träning, fys och matcher. Men nu ser vi fram emot åka till Göteborg och att det stora äventyret drar igång.  

Hur är stämningen i gruppen?
– Stämningen är jättebra. Det är klart att det var surt med en torsk igår, men killarna håller huvudet uppe och vi lär oss av det och går vidare. 

Hur har det gått för de svartgula killarna du har med dig?
– Det har gått som det det har gått hela säsongen tycker jag, det har gått väldigt bra. Det är bra hockeyspelare som stämplar in på jobbet varje dag och gör det med bravur, så det har gått jättebra. 

Hur är känslan inför att spela ett JVM på hemmaplan?
– Såklart känns det väldigt mäktigt att få vara med om men samtidigt så är det inte så häftigt om man inte uppnår sitt mål. Så nu ska vi dit och trycka på gaspedalen direkt mot Lettland och sen ta det därifrån. Vi ska bara växa och bli bättre under hela turneringen och lära oss saker under tidens gång. Vi ska vara som bäst när det gäller. 

Hur skulle du beskriva laget?
– Det är ett väldigt skickligt lag vi har. Vi har ett rutinerat lag, många som har mycket speltid i SHL. Det är även ett fysiskt starkt lag, en blandning mellan killar som kan ta det hårda jobbet och göra dom grejerna och killar som kan få dit pucken. Så vi har en bra mix av gubbar. 

Vad tror du om förutsättningarna att ta hem guldet?
– Förutsättningarna är bra, men jag tror att som alltid så kommer det bli tufft och tight. Vi fick känna igår var ribban ligger lite mot USA och det är någonstans där vi behöver komma upp. Men förutsättningarna är bra så länge vi gör rätt grejer längs vägen och som jag sa, lär oss av det som händer under tiden här. I slutändan ska man ha lite tur också med att puckarna studsar rätt, men bra killar brukar ha bra studs med sig så förhoppningsvis kan det räcka långt. 

Läs info om världsmästerskapet på förbundets hemsida>>

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS