Fyra svartgula till Juniorkronorna

Publicerad: 2024-10-22
Landslag
Magnus Hävelid har tagit ut en trupp till en 5-nationsturnering för Team 20 och där återfinns hela fyra Skellefteå AIK-spelare i form av Rasmus Bergqvist, Axel Sandin Pellikka, Zeb Forsfjäll och Oskar Vuollet.

Alla dessa killar har spelat A-lagshockey hela hösten och får nu välförtjänta chanser i juniorlandslaget. För Rasmus Bergqvist innebär det landslagsdebut. Övriga tre har burit den blågula tröjan förut.

Från Svenska Ishockeyförbundet:
– Det är vår sista turnering innan vi ska sätta en trupp till Junior-VM i Ottawa. Glädjande att se inom svensk ishockey, är att det alltid kommer upp nya unga spelare i våra högsta ligor, som utökar konkurrensen om platserna till kommande JVM. Således har vi några landslagsdebutanter i truppen. Vi kommer att möta fyra bra lag, varav tre som vi även ställs mot i gruppspelet under JVM. Tillsammans får vi en bra möjlighet att fortsätta jobba och utveckla spelidén, samt får tid att svetsa oss samman som lag. Det ska bli riktigt inspirerande att få träffa alla spelare igen och tydliggöra vägen mot JVM i Ottawa, säger Magnus Hävelid, förbundskapten för Team 20.

Spelschema

Onsdag 6 november
15.00 Sverige-Tjeckien

Fredag 8 november
18.30 Sverige-Slovakien

Lördag 9 november
17.30 Sverige-Schweiz

Söndag 10 november
14.00 Sverige-Finland

Samtliga matcher spelas i Imatra Arena (Finland).

Mer info>>

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS