Inför Skellefteå AIK - Frölunda

Publicerad: 2024-09-19
SDHL
Hemmapremiär och första SDHL-matchen någonsin i Skellefteå Kraft Arena. Det är uppdukat för fest, med andra ord, och tränare Lindh och laget är rejält taggade. "Vi hoppas ju givetvis att det kommer mycket folk och stöttar oss. Det ger extra råg i ryggen", säger han. Läs mer här.

Skellefteå AIK - Frölunda HC

🏒 SDHL - hemmapremiär!
⏰ Fredag 20 september 18.00
📍 Skellefteå Kraft Arena

Huvudtränare Martin Lindh inför matchen:
Vad vill ni ta med er från de inledande två matcherna?
– Jag tycker vi ligger ganska rätt i hur vi vill spela och hur vi faktiskt genomför båda matcherna. Sedan är det en seger och en förlust. Vi är glada för de tre poängen vi tog i söndags, sedan kliade det lite på hemresan... Det kunde varit några till kanske, men premiärhelgen i stort är vi glada och tacksamma för och blickar framåt mot denna match. Fullt fokus och gott gry i gruppen så vi ser fram emot det med tillförsikt.

Vad blir nycklarna mot just Frölunda?
– Att vi ligger nära och inte ger dem någon tid. Det är otroligt speedigt lag och en av guldfavoriterna med många rutinerade spelare, vilket är betydelsefullt på den här nivån. Vi måste sätta stopp i spelet, annars kommer det bli att åka av därute. Men även att vi, när vi har pucken, vågar spela vårt spel som jag tycker vi börjar göra alltmer. Då är vi också vassa framåt och det behöver vi förstå: att vi kan också gå framåt.

Första SDHL-matchen någonsin i Skellefteå Kraft Arena, känsla inför detta?
– Superhäftigt, verkligen, och så Frölunda för motståndet som sagt. En härlig utmaning. Vi hoppas ju givetvis att det kommer mycket folk och stöttar oss. Det ger extra råg i ryggen, naturligtvis, men det är sådant som vi i laget inte kan påverka utan vi kan bara hoppas. Vi får fokusera på vår uppgift och det som ligger framför oss.

Inför ditt arenabesök

Biljetter & information:
• Finns att köpa på plats (vid tillgång) annars via ske.ebiljett.nu.
KÖP HÄR>>
• Arenan öppnar kl 17.00. Matchen börjar kl 18.00.
På grund av den höjda säkerhetsnivån kommer alla besökare visiteras och vid insläppet. OBS! Väskor får inte tas med in i arenan. Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen eller allmänna sammankomsten samt för barns skötväska. Mer info: Polisens hemsida>>
• För att insläppet ska flyta på och alla ska hinna in innan nedsläpp ber vi er att komma i god tid till matchen! 

Mat & dryck:
• Restaurangen serverar ryggbiff till förbokade gäster.
• Kioskerna öppna som vanligt med kaffe, läsk, fika, korv med bröd, hamburgare mm.
• Öppna barer:
– Guldbaren (från 17.00)

Övrigt: 

• Lineup och annan info om matchen får du via våra sociala medier:
– Instagram
– Facebook

Samuel Söderlund
STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS