Damlaget förstärker truppen

Publicerad: 2024-01-18
Damerna har inlett NDHL kvalet starkt. Fyra vinster av fyra möjliga och en målskillnad på 26-0. Nu ansluter en back och en målvakt till laget.

Skellefteå AIK dam har inett damhockeyallsvenskan på bästa sätt. Två spelade matcher mot Björklöven och två matcher mot Timrå där alla ha slutat i vinst för Skellefteå. I helgen står laget inför nya motstånd. På fredag och lördag gästar Örebro Skellefteå kraft Arena. Under söndagen byts motståndet ut till Färjestad. Färjestad leder för tillfället serien med en mer spelat match.

Transfer fönstret stängde i måndags och damlaget har nu gått ut med två nya kontrakt. 

Amerikanskan. Chelsey Goldberg ansluter till laget på måndag. Goldberg har tidigare spelat professionellt i PWHPA - den tidigare proffsligan, samt även division 1 collagehockey i USA. 

General manager Ulrika Dahlgren om Goldberg:

- Chelsey är en spelare som kan spela på flera positioner men kommer att spela back i Skellefteå AIK. Hon är en snabb spelare med en hög arbetsmoral och har ett bra hockey-IQ. Vi säger välkommen till Chelsey Goldberg.  

Damerna lånar även in målvakten Emma Nichols från Brynäs IF. Nichols kommer från senast spel i Timrå IK och har nu signerat kontakt med Brynäs IF. Hon lånas ut till Skellefteå AIK men kan kallas tillbaka till Brynäs vid behov.  

GM Ulrika Dahlgren om Emma Nichols:

-Vi har letat efter en tredje målvakt som kan backa upp vid skador och behov. Nu har vi hittat den lösningen i den 19-åriga engelska målvakten Emma Nichols. 

-Nichols är en ung talangfull målvakt som är inne på sin fjärde säsong inom svensk ishockey och har innan senjouren i Timrå spelat tre säsonger i Södertälje. Vi välkomnar Emma till föreningen.

-Vi är glada över att vi har hittat den här lösningen. Ett gott samarbete med Brynäs och en bra lösning för alla parter, säger Ulrika Dahlgren.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS