Kvalet är igång

Publicerad: 2024-02-23
Vi gick segrande ur damhockeyallsvenskan och är nu inne i Play Off 1. Där spelar vi en serie i bäst av 3 matcher mot Haninge Anchors. Under torsdagens spelades första matchen på bortaplan där vi vann med 0-6.

Så här ser vägen till SDHL ut:

Steg 1: Damhockeyallsvenskan 

De 3 bästa lagen från varje DamEtta går vidare till DamHockeyAllsvenskan som spelas i 2 serier, en Norr och en Syd. De 3 bästa från DamEttan Norr bildar serie med de 3 bästa från DamEttan Väst, de 3 bästa från DamEttan Syd bildar serie med de 3 bästa från DamEttan Öst. Skellefteå mötte där Björklöven, Färjestad, Falu, Örebro och Timrå. Timrå som under seriens gång hoppade av. Skellefteå gick obesegrade ur Damhockeyallsvenskan och vann där 12 av 12 matcher.  De 4 bästa lagen går sedan vidare till Play Off 1. 

Steg 2: Play Off 1 (Spelas vecka 8)

Här spelar totalt 8 lag bestående av de 4 bästa lagen från DamHockeyAllsvenskan Norra och Södra. Play Off 1 spelas i matcher bäst av tre där högst rankat lag väljer sitt motstånd först. Skellefteå placerade sig som bäst rankat lag och fick därmed välja motstånd först. Valet föll på Haninge Anchors. 

Steg 3: Play Off 2 (Spelas vecka 9)

De 4 lag som vunnit 2 av sina 3 matcher i Play Off 1 går vidare till Play Off 2. Precis som i Play Off 1 kommer det även här spelas matcher i bäst av tre där högst rankat lag väljer motståndare först.

Steg 4: Kval till SDHL (Spelas vecka 10)

Kvalet spelas med de 2 segrande lagen från Play Off 2 samt de lag som placerats sig som 9:a och 10:a i SDHL. Det är klart att det är HV71 som hamnar på en 9:onde plats, de får därmed välja sitt motstånd utifrån de segrande lagen från Play Off 2. Solna AIK placerade sig på en 10:onde plats i SDHL och kommer att möta det segrande laget som HV71 inte väljer. Denna serien spelas även den i bäst av tre, där de två vinnande lagen kommer att spela i SDHL kommande säsong. 

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS