Isabell Palm inför hemmapremiären

Publicerad: 2023-10-06
I onsdags hade damlaget seriepremiär då man bortabesegrade Björklöven med 3-2. I helgen väntar hemmapremiär i form av dubbelmöte mot Timrå IK. Isabell "Bella" Palm, assisterande kapten, är laddad för match och hoppas publiken kommer till arenan. Premiärhelgen har alla ungdomar upp till 20 år fri entré.

Seriepremiären avklarad. Hur känns det att vara igång, hur var premiärnerverna?
– Det känns väldigt bra att vara igång igen. För min del så var det extra skönt i och med att jag var borta en del förra året pga skada. 

– Man kunde helt klart känna av premiärnerverna i gruppen och det blir nog även lite extra då det är mot Björklöven. 

Hur såg spelet ut i premiären?
– Förutom att vi borde fått in något mål till så tycker vi börjar bra. Vi har högt tempo och ett bra spel. Men vi tappar tyvärr det lite i tredje och börjar slarva.

Hur gick det för egen del?
– För mig kändes det som att jag kom in i det mer och mer. Så jag tycker jag gör en godkänd match, men vet att det är delar i mitt spel som jag måste förbättra. Men jag är framför allt glad över att kroppen känns bra och att jag kan spela.

Hemmapremiär med dubbelmöte mot Timrå i helgen. Något ni vill förbättra / bygga vidare på från premiären?
– Vi hade en hel del powerplay förra matchen som jag tycker vi borde ta vara på bättre. Men sen att hålla en bra nivå över tre perioder.

Vad blir viktigt för er i matcherna mot Timrå?
– Det är att fortsätta spela vårt spel, även fast tempot kanske är lite lägre så gäller det för oss att inte halka in i det. Utan att vi styr matchen och fortsätter på de bra bitarna vi hade mot Björklöven.

Du är inblandad i årskortsförsäljningen, hur bedömer du intresset?
– Jag tycker att man märker att det finns ett intresse för damlaget här i stan. Tycker vi tar kliv varje år för att försöka öka publikantalet. Statistiskt sett så har vi ibland haft ett högre publikantal på våra matcher än vad vissa lag i SDHL haft.

Varför ska man komma och se damerna i Skellefteå Kraft Arena i vinter?
– Först och främst för att vi spelar en bra hockey. Alla kanske inte vet, men vi har även tacklingar i år, vilket jag tycker tillför mer till vårat spel och gör den bättre. Tycker damhockeyn generellt blev bättre när man valde att tillåta tacklingar förra säsongen. 

– Men även för att vi verkligen behöver stödet mer än någonsin i år, så jag hoppas verkligen att så många som möjligt kommer och kollar. 

HELGENS MATCHER
Lördag 7 oktober kl 15:30
Söndag 8 oktober kl 12:00

ÅRSKORT
Årskort till damernas matcher kostar endast 500 kr, och då inkluderas grundserie och alla matcher som spelas därefter. Vid helgens matcher har alla som är födda 2003 eller senare fri entré.

KÖP ÅRSKORT HÄR>>

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS