Tre viktiga poäng mot Lahti Pelicans

Publicerad: 2024-09-13
Skellefteå AIK tog ikväll en välförtjänt seger med 4-2 mot finska Lahti Pelicans i den tredje omgången av Champions Hockey League.

Hemmalaget fick en stark start och gick upp i en 2-0-ledning i första perioden, tack vare mål av Andreas Johnson och Jonathan Pudas. Trots att Lahti skapade flera farliga chanser, inklusive en nära möjlighet i powerplay, lyckades Skellefteå hålla dem borta från mål tack vare stabilt målvaktsspel.

I den tredje perioden kom Lahti tillbaka och kvitterade till 2-2 efter mål av Tim Lindfors och Konsta Hirvonen. Skellefteå återtog dock snabbt ledningen när Pudas gjorde sitt andra mål för kvällen. Matchen avgjordes när Mārtiņš Dzierkals satte pucken i tom bur och fastställde slutresultatet 4-2, vilket säkrade tre viktiga poäng för hemmalaget.