Tuomas Liitola om första halvan av damernas säsong

Publicerad: 2023-12-19
Dam
Skellefteå AIK Dam kliver ur DamEttan Norra som seriesegrare efter 16 spelade matcher och endast en förlust i registret. Svartgula namn toppar både skytteligan och målvaktsligan och vi har en målskillnad på 89-11. Efter jul väntar DamHockeyAllsvenskan och slutspel för att nå SDHL. Tränare Tuomas Liitola delar här med sig av sin syn på delen av säsongen som gått och delen som hägrar efter nyår.

Hur skulle du sammanfatta lagets prestation under säsongens första hälft?
– Vi hade många upp- och nedgångar i våra matcher, men när vi var som bäst gjorde vi ett riktigt bra jobb över hela isen och visade oss själva att det inte finns något vi inte kan göra.

Vad har varit positiva överraskningar?
– Jag ser det som att vi har ett lag fullt av positiva överraskningar, men den mest tillfredsställande överraskningen ur tränarens synvinkel är hur bra alla spelarna har presterat i olika roller och hur bra de har anpassat sig till olika situationer och olika kedjor.

Har lagets strategi och taktik utvecklats under säsongens gång?
– Jag gillar att tänka att den har det, vi tog med oss några nya tillvägagångssätt i vår taktik och vi har kunnat arbeta framåt med dem under hösten. Speciellt sättet vi spelar i offensiv zon, där vi aktiverar alla fem spelare, är något som kommer att göra oss riktigt farliga.

Hur har lagets träning och förberedelser anpassats i år jämfört med tidigare säsonger, och hur har detta påverkat lagets prestationer?
– För mig är det svårt att jämföra med tidigare säsonger, men det är lätt att se från spelarna att detta inte är deras första gång att förbereda sig för att nå SDHL, och den erfarenheten ger oss mycket viktig information om hur vi ska ta våra steg på vägen.

Vilka mål har ni satt för resten av säsongen och hur förbereder ni er för att uppnå dem?
– Vårt mål för resten av säsongen är egentligen enkelt, att bli uppflyttade till SDHL. Allt vi har gjort och allt vi kommer att göra är steg mot det – men det är verkligen viktigt att inte bara ha vår blick på det sista steget, eftersom vi måste göra alla steg väl för att komma dit och kunna vara som bäst när vi väl är där. Man kan säga att vi är i en situation där även om vi springer ett maraton mot SDHL inkluderar det flera 100 meters lopp på vägen.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS