Publicerad: 2024-10-20
SDHL
Under söndagen tog vi emot Linköping på hemmaplan. Det var en tight match som spelades i Skellefteå Kraft Arena.

Klockan 12.00 släpptes pucken mellan Skellefteå AIK och Linköping HC i Skellefteå Kraft Arena. Båda lagen kom ifrån förslut under fredagen matchomgång.

Redan 3 minuter in i första perioden fick Linköping skott mot Dahlgren, där pucken fick en styrning och slant in i nätet. I mitten av andra perioden fick Forsgren kliva av efter en smäll men kunde fortsätta spela redan till andra perioden.

Under fortsatt spel kom båda lagen fina chanser, Skellefteå hade två ribbträffar som tyvärr tog väg vidare från målet. In i andra perioden åkte Skellefteå på en ny skada där Dahlgren fick avbryta matchen efter en räddning.

Drever tog plats mellan stolparna för fortsatt spel. Skellefteå fick chans i powerplay 6 gånger under matchen, där vi stundtals kunde trycka ner Linköping i deras zon, trots det ville pucken inte ta sig hela vägen in i mål. Matchen slutade i förlust med 0-1.