Ny förlust på förlägning

Publicerad: 2024-10-06
SDHL
Tung förlust på förlängning mot Modo trots att Skellefteå startade matchen stark och hade en ledning med 3-0.

Skellefteå AIK startade matchen starkt och redan 1.16 in i första perioden tog vi ledningen med 1-0 genom Mogren. Trots att Modo fick igenom fler skott i Skellefteås försvarsspel så kunde vi ta ledningen med 2-0 genom Wagner innan periodens slut.

I andra perioden kom Modo ut starka och satte hårt tryck i Skellefteås zon. 7 minuter in i andra perioden fick vi läge i spel 5 mot 3 där Karjalainen kunde slå in 3-0 från backplats. Modo fortsatte att sätta hårt tryck och fick långa spel i Skellefteås zon. Drever stod emot bra men innan andra periodens slut hade Modo reducerat till 3-2.

Modo kunde i tredje perioden koppla greppet om matchen. De bar pucken stora delar av tredje perioden och fick flera skott på Drever som stod starkt emot och höll oss kvar i matchen. Med 5 minuter kvar av tredje perioden kunde Modo kvittera till 3-3 och ställningen stod sig hela perioden ut.

Skellefteå startade sin fjärde förlängningsperiod under denna säsong. Skellefteå hade möjlighet att koppla greppet om den sista poängen när Wagner fick chans att peta in pucken, men missade. Därefter kunde Modo vända och fick hål på Drever och de tog med sig den andra poängen från matchen.