Förlängningsvinst mot MoDo

Publicerad: 2023-08-23
Försäsong | Herr
Det blev andra raka suddensegern för Skellefteå AIK när de gästade MoDo under onsdagskvällen. Efter att ha legat under med 2-4 gick laget ikapp och kunde slutligen avgöra genom Oscar Lindberg i förlängningen.

MoDo inledde premiärgenrepet piggast med ett ledningsmål i första perioden signerat Theodor Niederbach. Det svartgula bortaföljet skulle få vänta till nästa period för att få se lite mål och det var först Zeb Forsfjäll som höll sig framme efter att Keilin fångat upp en puck på offensiv blålinje. Simon Robertsson pangade sedan dit ledningsmålet, fint serverad av kedjekompisen Pär Lindholm, men knappa minuten senare jämnade hemmalaget ut genom Skelleftesonen Adam Pettersson. Detta följdes upp av ytterligare två snabba mål och Skellefteå AIK hade plötsligt viss uppförsbacke, men likt försäsongen på Vitberget var det ingen omöjlighet och Max Lindholm reducerade innan pausvilan. I tredje stod det och vägde lite – fram till sista sex minuterna då Rickard Hugg smög in i slottet och prickade in kvitteringen,  efter bland annat ett andraassist från uppflyttade junioren Oskar Vuollet. Förlängningen blev inte långvarig, till vår svartgula förtjusning, då Oscar Lindberg friställdes och snyggt svepte in den avgörande pucken. Segern till bygdens lag med andra ord, som nu laddar om för derby mot Björklöven denna fredag.

MATCHFAKTA
MoDo Hockey – Skellefteå AIK 4–5 e förl

(1–0, 3–3, 0–1, 0–1)
Mål: 1–0 (17:33) Theodor Niederbach (Ruohomaa, Ranta), 1–1 (28:06) Zeb Forsfjäll (Keilin), 2–1 (28:46) Simon Robertsson (P. Lindholm), 2–2 (29:53) Adam Pettersson (Jinesjö Karlsson), 3–2 (30:17) Josh Dickinson, utan assist, 4–2 (31:03) Mikael Ruohomaa, 4–3 (32:14) Max Lindholm (Dzierkals), 4–4 (54:18) Rickard Hugg (Johnson, Voullet), 4–5 (61:16) Oscar Lindberg (M. Lindholm).
Skott: 21–22 (8–1, 9–8, 4–11, 0–2).
Utvisningsminuter: 4–4.
Publik: 3939 personer.