Zeb Forsfjäll skriver A-lagskontrakt

Publicerad: 2023-09-25
Pressrelease
Zeb Forsfjäll har gått genom egna leden ända sedan barnsben och imponerat hela vägen. Nu har han spelat 100 SHL-minuter, vilket betyder att A-lagskontraktet ett faktum. "Grymt kul att få det förtroendet så det är bara gå ut och visa att man är värd en tröja", säger han.

Zeb fick testa SHL-vingarna vid flertalet tillfällen ifjol med deltagande i totalt 18 matcher. I år har han fått en utvecklad roll med mycket speltid, bland annat i boxplay. Detta har renderat i att han nu uppnått 100 minuter och således skriver ett A-lagskontrakt med Skellefteå AIK Hockey.

– Det är grymt kul! Man startade ju i Tre Kronors Hockeyskola här i Skellefteå och att nu få skriva på ett A-lagskontrakt... Det är ruskigt kul, säger Forsfjäll.

Han lyfter fram träning och omgivning som nyckelfaktorer till denna möjlighet.

– Det är ju det dagliga arbetet. Jag har jobbat hårt, haft bra lagkompisar som pushat en samt bra tränare som gett mig förtroende så har jag tagit emot det och fått bra framgång.

Till sist sätter nr 33 ord på vad det innebär att få chansen i SHL.

– Det känns grymt kul att få det förtroendet så det är bara gå ut och ta det och visa att man är värd en tröja. Det är bara att göra det bästa av situationen.

GM Forssell om att skriva på med Zeb Forsfjäll:
– Det känns väldigt kul att skriva ett första A-lagskontrakt med Zeb Forsfjäll. Det är alltid extra roligt när man har en kille som har gått hela vägen från vår skridskoskola upp till A-laget. Han är en spelare som trots sin unga ålder är väldigt mogen i sitt spel och behärskar många delar av spelet. Det ska bli spännande att se honom fortsätta utvecklas hos oss. 

Avtalet med Zeb Forsfjäll sträcker sig över säsongen 2025/26.

STOLTA HUVUDSPONSORER
SAMARBETSPARTNERS